Anna Gernat

Jestem absolwentką Medycyny Weterynaryjnej UWM w Olsztynie. Pierwsze szlify jako młody lekarz zdobywałam na praktykach w Holandii, a potem w jednej z warszawskich klinik całodobowych.

Przez 3 lata pracowałam także w przychodni dla kotów, gdzie nauczyłam się wiele o tych zwierzętach, ich chorobach i leczeniu. Bo koty chorują inaczej:) Swoją wiedzę z dziedziny medycyny weterynaryjnej stale pogłębiam biorąc udział w licznych konferencjach i sympozjach naukowych. W 2013 roku ukończyłam trzyletnie Specjalizacyjne Studia Podyplomowe „Choroby małych zwierząt”. W Przychodni zajmuję się interną, dermatologią a także stomatologią. Prywatnie jestem mamą dwóch szkrabów i właścicielką adoptowanego dachowca.

Joanna Korbal

Instruktor szkolenia psów, behawiorysta, zoopsycholog, czynny zawodnik i instruktor dogfrisbee oraz agility, zawodnik nosework, sędzia dogfrisbee USDDN III-stopnia, sędzia UpDog, Mistrzyni Europy 2016 we freestyle'u...

Zwyciężczyni finału krajowego DCDC 2016, II-Wicemistrzyni Europy 2017 w Super Pro Toss&Fetch, dwukrotna zdobywczyni tytułu „Sportowca Roku” w latach 2016 i 2017, Mistrzyni Polski i Wicemistrzyni Polski 2018 we freestyle’u, II-Wicemistrzyni Polski 2018 w Super Pro Toss&Fetch, II-Wicemistrzyni Europy 2018 we freestyle’u, Mistrzyni Polski i II-Wicemistrzyni Polski 2019 we freestyle’u, II-Wicemistrzyni Europy 2019 we freestyle’u, Mistrzyni Polski 2020 w Super Pro Toss&Fetch i II-Wicemistrzyni Polski 2020 we freestyle’u, czterokrotna zdobywczyni tytułu „Latającego Psa” roku 2016, 2017, 2018 i 2019 oraz założycielka szkoły dla psów oraz klubu sportowego „Dragons” w Poznaniu.

Asia Jankowska

Cała moja psia przygoda zaczęła się od wyprowadzania schroniskowych psów. Kilka ładnych lat temu postanowiłam wesprzeć swoim wolontariatem poznańskie schronisko, później wyprowadzałam psy osób...

…które z różnych powodów nie mogły poświęcić im wystarczająco dużo czasu. Kiedy w końcu mogłam pozwolić sobie na przygarnięcie własnego czworonożnego kumpla, który okazał się niełatwym przypadkiem, takim psim strachem, dostałam przysłowiowego kopa, aby poszerzyć swoją wiedzę. Wtedy też trafiłam na kurs Podstawy Pozytywnego Szkolenia Psów i tak to zaskoczyło, że od tego momentu brałam udział w wielu seminariach, webinarach, szkoleniach, zdobywając m.in. dyplom Instruktora szkolenia psów. Oczywiście na tym nie poprzestaje – aktualnie uczę się Zoopsychologii i pogłębiam czynnie wiedzę z różnych aspektów psiego treningu i aktywności. Byle się ciągle rozwijać i móc jak najlepiej pomagać psiakom i ich „człowiekom” 😉 Na psy z którymi pracuję patrzę szerzej – nie tylko szkołę, ale też pomagam opanować emocje, podpowiadam jak „słuchać” psa i jak sprawić, aby Wasza wspólna droga była pełna przygód, harmonii i wzajemnego zrozumienia.

Zuzanna Ogrodowczyk

Jestem absolwentką wydziału Biologii Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu, ponieważ biologia, ekologia i ogólnie pojęta przyroda są dla mnie największą pasją.
Psy kocham odkąd sięgam pamięcią.

Pracą z nimi zajmuję się na co dzień od 2012 roku i w tym kierunku poszło moje dalsze kształcenie. Od 7 lat prowadzę konsultacje behawioralne w domu właścicieli psów. Głównym elementem spotkania jest rozmowa z jego przewodnikiem oraz obserwacja psa zarówno w domu jak i na spacerze. W pracy z psem problemowym skupiam się głównie na przyczynie zachowania, bo to ją trzeba zlikwidować, aby przywrócić homeostazę organizmu psa i w rezultacie polepszyć jego stan psychiczny. Stosuję tylko i wyłącznie metody pozytywne. Uważam, że najważniejszy jest szacunek oraz wzajemne zrozumienie pomiędzy przewodnikiem, a jego psem. W trakcie konsultacji bardzo dużo mówię o komunikacji między zwierzęciem, a jego przewodnikiem oraz uczę ludzi jak odczytywać szereg sygnałów wysyłanych przez psy.

Dzięki wiedzy biologicznej nabytej w trakcie studiów, jestem w stanie opowiedzieć dokładnie skąd biorą się zachowania psa już na poziomie biochemicznym.

Moje motto życiowe to: I will never be an animal expert, but I have a lifetime to learn and experience!

Nie stosuję przemocy i wszelkich metod awersyjnych. Bardzo ważna jest dla mnie jakość mojej pracy, dlatego pilnuję, aby każda osoba, która skorzysta z moich usług uzyskała wszystkie informacje potrzebne do tego by pomóc swojemu przyjacielowi.
Prowadzę firmę o nazwie OPUS MAGNUM – Szkolenie i Terapia Psów.
Ponadto można posłuchać mnie w Radio Poznań, gdzie prowadzę autorską audycję „Psy, koty i inne kłopoty” o tematyce dotyczącej zachowań zwierząt domowych.

Moje kompetencje szkoleniowe:

Studia magisterskie kierunek: Biologia Ogólna – Uniwersytet Adama Mickiewicza
Instruktor szkolenia psów: 2014 CEK Psia Wachta (Magda Urban-Gray)
-Zoopsycholog (psy, koty): 2015 ESPZiWP (Tomasz Kosiński)
-Ewaluator psów agresywnych: 2016 CEK Psia Wachta (Jim Crosby)
-Instruktor rally-o: 2017 CEK Psia Wachta (Olga Nylec)
-Ogólnopolska konferencja: “Zachowanie, zdrowie i żywienie psa.” 2018 Warszawa.
-III Ogólnopolska konferencja behawioryzmu zwierząt: “Skuteczne modele diagnostyczne i terapia zachowań agresywnych oraz reaktywnych u psów.” 2018 Warszawa.
-Klasy komunikacji: 2018 CEK Psia Wachta (Marina Garfagnoli)
-Behawiorysta (psy): 2018 CEK Psia Wachta (Magda Urban-Gray)
-Praca z psem reaktywnym: 2018 CEK Psia Wachta (Amber Batson)
-Oddaj psu kontrolę: 2018 CEK Psia Wachta (Evy Bertilsson i Emelie Vegh)
-Sztuka nagradzania: 2018 CEK Psia Wachta (Evy Bertilsson i Emelie Vegh)
-Życie w stadzie: 2019 CEK Psia Wachta (Michele Minunno)
-Pierwsza pomoc przedweterynaryjna zwierząt: 2019 – Lek. Wet. Katarzyna Gryglewska.
-Zioła i olejki w terapii psów: 2019 CEK Psia Wachta (Barbara Oczujda)
-Fear Free – przygotowanie bezstresowych wizyt u weterynarza 2019 CEK Psia Wachta (Linda Ryan)
-Co mówią psy? 2019 CEK Psia Wachta (Marina Garfagnoli)
-Spojrzenie psa – co się za nim kryje? 2020 Z Psem w Pełni (Michele Minunno)